Intendit - blogg

Därför behövs högupplösta bilder

Bilder utgör en mycket stor det av en modern webbdesign och man har ett par sekunder på sig att fånga besökarens uppmärksamhet. Välj därför riktigt snygga bilder som är relevanta för din målgrupp och har hög upplösning.

När man pratar om en högupplöst bild för webben så menas att bredden är runt 2500 pixlar. Detta är ett utmärkt mått för t.ex. ett bildspel eller bakgrund som sträcker sig från kant till kant på en stor skärm. Det är enkelt att förminska en bild, men omöjligt att förstora upp en liten bild, eftersom den då blir oskarp och ser taggig ut. Stora bilder är därför bäst.

Vi hjälper er med anpassning för olika enheter; webbsidor, surfplattor och mobiltelefoner.

Mobilanpassning

En annan viktig aspekt är att alla bilder för webb SKA optimeras (sparas i rätt storlek och format) så att inte hemsidans laddningstid blir lång. Google gillar nämligen snabba sidor!

Tänk även på hur bilden ska presenteras. Till ett bildspel är liggande bilder att föredra. Vill du använda bilder som du tagit med en mobilkamera så se till att den är inställd på minst 5 megapixel. Det vanligaste formatet för fotografier är .JPEG och för logotyper .png

1. Bildspel och bakgrundsbilder kräver högupplösta bilder med 2500 pixlar i bredd.

2. Fundera över hur bilden ska presenteras? (stort bildspel? liggande format? personalfoto? stående format?). Tänk på att bilder är enkla att förminska med inte att förstora.

3. Spara bilden i rätt storlek och i rätt format. JPEG är det vanligaste formatet för bilder på webben. PNG använder du om det behövs frilagd bakgrund, exempelvis för din logotyp.

4. Google gillar optimerade bilder – sparade i rätt storlek och format.

Vill du veta mer om hemsidor? Läs mer >>

Dela på...


Kategorier

Sitekarta | © WeIntendit AB 2017
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida