David Harsten

I huvudet på David Harsten, vår glada Seniorsäljare

Alla företag borde ha en anställd som David Harsten. Med sin charmiga personlighet och många små äventyr genom åren så toppar han listan över den mest omtalade på kontoret. Det händer alltid något i närheten av David. Han är en utpräglad tävlingsmänniska med stort hjärta som alltid bjuder på sig själv. Det är därför dags, som nummer tre bland våra intervjuer, att närma oss denna karismatiska person. Möt Herr. Harsten.

Hej David, berätta lite om din tid innan du började hos oss.

Hej! Jag vill börja med att tacka för den trevliga introduktionstexten. Jag blir såklart smickrad. Innan jag började jobba på Intendit arbetade jag som företagssäljare inom telekombranschen. Jag har alltid varit lite utav ett teknikfreak med den senaste luren i fickan. Så där trivdes jag absolut. Men alla epoker når sitt slut och det var dags för något nytt. Valet hamnade på Intendit och jag kände direkt att det var helt rätt plats för mig att fortsätta min säljkarriär.

Om du inte hade valt en karriär inom försäljning, vad skulle du då gjort?

Under högstadietiden drömde jag om att bli pilot, men tyvärr hade jag inte alla betyg i ordning för en gymnasieutbildning. I andrahand ville jag bli motorjournalist men det verkade vid tillfället så pass krångligt att jag helt enkelt hoppade över det. Det blev uteslutningsmetoden och tanken gick: - Vilka yrken involverar att köra bil, socialt nätverkande och möjligheten att tjäna bra? Det blev plötsligt väldigt tydligt för mig. Jag skulle göra säljkarriär! Så man sedan kan köpa sig en fräsig bil och åka flygplan lite när man vill. Bingo!

Rykten går att du har byggt en hel värld av Lego hemma. Berätta lite om det.

Jag förstod nästan att denna frågan skulle komma, men jo det stämmer, i viss mån. Jag gillar Sagan om Ringen och även Lego. Så jag byggde upp en egen liten version av detta där hemma. Det kan fortfarande hända att jag ibland dammar av klossarna och simulerar ett krig! Favoritfiguren är Witchking of Angmar

Emma P. Borgström ville fråga dig vad det konstigaste som hänt på ett kundmöte är?

Okej Emma, nu ska du få höra och detta är en fullt verklig händelse. Det var en tidig vårdag, jag antar att det var i början av Mars. Jag skulle upp på kundmöte i närheten av Ljungbyhed. Eftersom destinationen låg långt ut i skogen så fungerade inte min annars så trogna GPS, därav hade jag kontakt med kunden från och till. Efter många ringlande vägar, felkörningar och eventuellt någon svordom så kom jag fram till rätt gård. Jag parkerade bilen och gick ut, då jag ser, till min stora förvåning, att en väldigt märklig fågelliknande varelse av respektingivande storlek kommer mot mig med tveklösa steg. Fågelns fart ökar och han är på väg rakt mot mig, något nervös drar jag mig tillbaka och sätter mig i bilen igen. Varelsen börjar knacka på bildörren och tittar argt genom rutan, sen går den sakta ett par varv runt min bil. Jag förstod ju att det inte var läge att sticka ut någon kroppsdel. Så jag ringer mitt besök som meddelar mig att han är på väg. Varelsen går iväg en liten stund och jag passar på att snabbt gå ur bilen och ta mig mot gården. Då kommer denna stora individ, som skjuten ur en kanon springandes mot mig! Jag lägger benen på ryggen och fågeln jagar mig ett helt varv runt gården innan ägaren öppnar dörren och räddar mig från en garanterad pickningsdöd. Det visade sig att denna man valt en gigantisk kalkon som vakthund.

Vad är det bästa med att jobba på intendit?

Alla kollegor, att ständigt träffa nya människor och möjligheten att utvecklas i ett IT-bolag på frammarsch!

Dela på...


Kategorier

Sitekarta | © WeIntendit AB 2018
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida