Logotypen

Logotypen - Första intrycket av ditt företag

Logotypen är så otroligt viktig! Den ska kommunicera kvalitet och professionalitet. Samtidigt ska den vara enkel, men även sticka ut från mängden, visa att ni är seriösa, och har en genomtänkt visuell grund som är lätt att komma ihåg. 

Med några ingredienser så kommer ert företag ha ett försprång gentemot era konkurrenter och ni kommer att göra det betydligt lättare för nya kunder, att välja just er. Logotypen kommer att ge företaget en igenkänningsfaktor och genom den kommer ni att bli granskade av omgivningen.

Att ta fram en ny logotyp kan vid första anblicken verka så enkelt. Det är väl bara att rita en symbol och skriva till lite text, tänker säkert många.

Men i det enkla ligger svårigheten. Det är viktigt att titta på hur marknaden och branschen ser ut. Vilken målgrupp logotypen främst kommer att vända sig till. Vi ger er 5 punkter som garanterat kommer att hjälpa er en bra bit på vägen.

Vill ni bara ha text? Eller ska vi lägga till en symbol?

 1. Tänk på att en logotyp ska kunna användas överallt, på hemsida, visitkort, flaggor, textdekaler, roll-ups mm.
   

 2. Om logon bara ska innehålla text så är det viktigt att tänka på läsbarheten. Har ni ett långt företagsnamn och slogan kan det bli plottrigt och svårläst, både på nära och långt håll.
   

 3. Lägger man till en symbol så kan den, tillsammans med texten, öka tydligheten.
  Undvik att inte ta med alltför för små detaljer.
   

 4. Symbolen kan vara både abstrakt och konkret. En enkel men bra lösning är att skapa en symbol med företagets initialer.
   

 5. Valet av färg och font ger intryck och förmedlar känslor. Båda ska väljas med stor omsorg. Fundera på vad du kan tycka passa och förmedla detta till oss. Vi hjälper dig såklart under hela processen.
   

Alla våra grafiker är utbildade och har en lång erfarenhet.

Läs mer om logotyper >>
Kontakta oss gärna så berättar vi mer >>

Dela på...


Kategorier

Sitekarta | © Intendit AB 2021
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida