Mobilanpassad hemsida

Vi berättar varför din hemsida ska vara mobilanpassad!

Den dagliga användningen av internet ökar i alla åldersgrupper. Det är fler som har tillgång till internet än som har en dator. Mobilsurfandet är idag högre än någonsin. Statistiken visar nämligen att över 80% surfar med mobilen/läsplatta och denna trend pekar spikrakt uppåt. I genomsnitt använder vi internet totalt 21 timmar i veckan och du har max 10 sekunder på dig att fånga besökarens uppmärksamhet. Är din hemsida sida inte mobilanpassad så lämnar besökaren direkt. Det kan betyda att du tappar kunder och affärer.

Dina besökare ska inte behöva scrolla horisontellt och zooma för att kunna ta del av ert budskap. Det är viktigt med stora rubriker, stor lättläst text och väl tilltagna klickytor för länkarna. Sitter länkarna för tätt så är det svårt att klicka rätt och felklick upplevs som irriterande. Din hemsida ska inspirera besökare till att aktivt göra något; få mer information, köpa en produkt, anmäla intresse, etc.

Google har skärpt reglerna

Sedan några månader tillbaka är det extra viktigt med en mobilanpassad hemsida. Google har nämligen skärpt reglerna och de hemsidor som inte är mobilanpassade kommer att hamna längre ner i Googles sökresultat. Vi kontrollerar noga att alla sidor som vi levererar fungerar optimalt på alla mobiler, surfplattor och datorer. På så sätt hjälper vi dig att stärka din närvaro på nätet!

Vill du veta mer om hemsidor? Läs mer >>

Dela på...


Kategorier

Sitekarta | © Intendit AB 2021
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida