Uppstart av en ny hemsida

Vad ska man tänka på i uppstarten av en ny hemsida? Vi ger dig 5 enkla tips!

Det är inte så svårt, följ våra enkla tips nedan så har du kommit en god bit på vägen. Tänk ut vad är syftet med din hemsida är. Är det en företagspresentation? tänker du du sälja produkter? sprida information? genomföra en kampanj?

Surfa gärna runt och samla ihop 3-5 hemsidor som du verkligen gillar. På så sätt kommer själva formspråket att klarna. Skriv ner exakt vad det är du gillar med dem t.ex. färger? bilder? typsnitt?

Hemsidans budskap

Tänk ut vad de viktigast budskapet är och fokusera på det. Vad du vill att dina kommande besökare ska göra när de kommer till startsidan? Placera det viktigaste budskapet överst.

Fundera vidare på vilka undersidor som ska finnas fortsätt att tänka småskaligt. De flesta hemsidor idag innehåller på tok förmycket information. Less is more!!! Skriv korta texter. Det är ALLTID bäst att börja i liten skala och bygga på efterhand.

Hur har ni det med grafiskt material? Logotyp? Grafisk profil? Eget bildmaterial? Vid uppstarten så går vi igenom ert material och om något saknas så hjälper våra duktiga designers er att ta fram allt som behövs.

Sammanfattning:

  1. Vad är syftet?
  2. Vilket budskap är viktigast?
  3. Leta upp 3-5 hemsidor som ni gillar
  4. Vilka undersidor vill ni ha med? Kom ihåg ”less is more” Skriv korta texter.
  5. Grafiskt material – vad har ni idag och vad vill ni att vi hjälper er med att ta fram? Logotyp? Högupplösta bilder?

Nu är grunden satt och ni är i trygga händer. Vi har skapat många hemsidor och vi finns med hela processen! Sätt sedan er hemsideadress på pennor, fakturor, visitkort, bilar och broschyrer! En hemsideadress är oftast mycket enklare att komma ihåg än ett telefonnummer!

Vill du veta mer om hemsidor? Läs mer >>

Dela på...


Kategorier

Sitekarta | © Intendit AB 2021
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida