Fredagen den 9/12 håller vi stängt pga. utbildning!   

2_tips_Intendit_Blogg

Ytterligare 2 tips på hur du kan öka antalet besökare

Du har säkerligen investerat tid och pengar i en ny superfin hemsida – men var är besökarna? Med tanke på hur många hemsidor som faktiskt existerar är det förståeligt att det inte är helt enkelt för en eventuellt blivande kund att hitta fram till just DIN sida.

Förutom de grundläggande sakerna, som att din hemsida är lättnavigerad, välstrukturerad och mobilanpassad så finns det flera saker du kan göra.

Läs mer >>

Vad är content marketing?

Vad är content marketing?

Content marketing (innehållsmarknadsföring) handlar om att skapa ett mervärde för mottagaren genom att publicera och dela relevant, värdefullt innehåll. Detta leder till ökad trafik till din hemsida. Det är ett kostnadseffektivt marknadsföringsmedel som skapar engagemang och genererar fler affärer.

Vad vill dina kunder veta? Skriv om något som kunden har användning av t.ex. en nyhet, en guide till en produkt, tjänst eller en analys av din bransch. Länka till intressanta artiklar, sidor eller filmer som berör ditt ämne och skapar engagemang.

Läs mer >>

Mobilanpassad hemsida

Vi berättar varför din hemsida ska vara mobilanpassad!

Den dagliga användningen av internet ökar i alla åldersgrupper. Det är fler som har tillgång till internet än som har en dator. Mobilsurfandet är idag högre än någonsin. Statistiken visar nämligen att över 80% surfar med mobilen/läsplatta och denna trend pekar spikrakt uppåt. I genomsnitt använder vi internet totalt 21 timmar i veckan och du har max 10 sekunder på dig att fånga besökarens uppmärksamhet. Är din hemsida sida inte mobilanpassad så lämnar besökaren direkt. Det kan betyda att du tappar kunder och affärer.

Läs mer >>

Intendit - blogg

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och blogginlägg!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra blogginlägg så är du garanterat uppdaterad och får de senaste nyheterna, ny inspiration till din hemsida eller webshop, tävlingar, tips & trix och utvalda erbjudanden direkt i din e-post. Det är helt gratis och du kan när som helst avsluta.

Du hittar anmälan till bloggen till höger och till nyhetsbrevet, klicka här >>

Varmt välkommen med din anmälan!

Läs mer >>

Intendit - blogg

Visa Facebooksidan på er webbsida

Vi erbjuder två olika varianter av visning av er Facebooksida på er webbsida.

1. Visa hela Facebookssidan i en box. Utseendet styrs av Facebook och det finns endast möjlighet att göra några få inställningar såsom: bredd, höjd, visa omslagsbild, visa litet sidhuvud och visa vänner.
2. Egen design på flödet. Detta integreras helt på sidan och man slipper ha Facebooks utseende. Det går utöver det som beskrivs i punkt 1 även att visa kommentarer, videos och inläggsbilder. Denna variant går att designa om och anpassa efter webbsidans design men kräver en del programmering.

Läs mer >>

Typsnitt i webbdesign

Gratis typsnitt för webben - Google Fonts

Typsnitt är en mycket stor del av modern webbdesign. Numera finns det över 800 att välja mellan på Google Fonts. Det bästa är att de är gratis att använda och snabba att ladda.

Ta en titt på utbudet och laborera gärna: https://fonts.google.com/

Här går det enkelt att testa och jämföra hur fonterna kommer att se ut med din egen text. Det går att göra en massa olika inställningar såsom, välja storlek, stil, radavstånd mm. Klicka i rutan och skriv in din text.

Läs mer >>

Uppstart av en ny hemsida

Vad ska man tänka på i uppstarten av en ny hemsida? Vi ger dig 5 enkla tips!

Det är inte så svårt, följ våra enkla tips nedan så har du kommit en god bit på vägen. Tänk ut vad är syftet med din hemsida är. Är det en företagspresentation? tänker du du sälja produkter? sprida information? genomföra en kampanj?

Surfa gärna runt och samla ihop 3-5 hemsidor som du verkligen gillar. På så sätt kommer själva formspråket att klarna. Skriv ner exakt vad det är du gillar med dem t.ex. färger? bilder? typsnitt?

Läs mer >>

Att lyckas hamna överst i Googles träfflista

Vi berättar hur du lyckas med sökoptimering – man måste börja med grunden!

Alla företag vill hamna överst i Googles träfflista. Det är många faktorer som påverkar resultatet och man måste börja från grunden, d.v.s. bygga hemsidan på rätt sätt med rätt kod. Den måste vara välstrukturerad, snabbladdad och mobilanpassad.

Nästa steg är innehållet. Det gäller att sätta rätta menypunkter, rubriker, text och bild. En sida som hålls levande, uppdateras ofta och har relevant innehåll, hamnar högre upp. Välj ut och fokusera på sökord som är intressanta för ert bolag och ska se till att de finns med i innehållet.

Läs mer >>

Intendit - blogg

Därför behövs högupplösta bilder

Bilder utgör en mycket stor det av en modern webbdesign och man har ett par sekunder på sig att fånga besökarens uppmärksamhet. Välj därför riktigt snygga bilder som är relevanta för din målgrupp och har hög upplösning.

När man pratar om en högupplöst bild för webben så menas att bredden är runt 2500 pixlar. Detta är ett utmärkt mått för t.ex. ett bildspel eller bakgrund som sträcker sig från kant till kant på en stor skärm. Det är enkelt att förminska en bild, men omöjligt att förstora upp en liten bild, eftersom den då blir oskarp och ser taggig ut. Stora bilder är därför bäst.

Läs mer >>


Kategorier

Sitekarta | © WeIntendit AB 2016
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida