Skapa dina rapporter i Google Data Studio - Guide

Skapa dina rapporter i Google Data Studio

Google Data Studio är ett kostnadsfritt verktyg från Google som används för att skapa visuella rapporter. Detta görs genom att hämta in data från andra plattformar, så som Google Analytics eller Google search console. Du kan sedan sammanställa en rapport med precis den datan som du vill inkludera. Det går även att skapa rapporter direkt i Analytics, men Data Studio ger större flexibilitet när det kommer till urval av data och design. Det finns även bra alternativ för att dela din rapport med andra.

Läs mer >>

Facebook annonsering

Marknadsför företaget med Facebook annonsering

I dagens digitala samhälle är det en stor fördel för företag att finnas på sociala medier och att marknadsföra sig via dem. Facebook är den största plattformen för sociala medier och har hela 2.8 miljarder användare över hela världen. I Sverige har ca 70% använt Facebook under senaste året och 54% av internetanvändarna använder Facebook dagligen. Många privatpersoner finns därmed på Facebook vilket gör plattformen till en attraktiv kanal för företag att nå ut till nya potentiella kunder. 

Läs mer >>

Håll blogg- och nyhetsflöden uppdaterade

Håll din hemsida levande med uppdaterade blogg- och nyhetsflöden

Ett bra sätt att hålla dina kunder uppdaterade är att ha ett levande blogg- och nyhetsflöde på din hemsida. På så sätt kan du förmedla verksamhetens utveckling, svara på vanliga frågeställningar och visa upp din expertis för dina kunder. Det kan vara en viktig faktor för potentiella kunder att se att verksamheten fortfarande är aktiv och besitter den kunskap som efterfrågas. Om man som kund besöker en hemsida vars senaste blogginlägg är från 5 år tillbaka, kan man bli osäker på huruvida företaget fortfarande erbjuder sina tjänster eller inte.

Läs mer >>

Microsoft Business 365

Marknadsledande maillösning Microsoft Business 365

Nu erbjuder vi på Intendit maillösningen Microsoft Business 365 till våra kunder. Microsoft Business 365 är en marknadsledande maillösning, där E-post, kalender, Office och lagringsutrymme i molnet från Microsoft ingår. Med Microsoft 365 kan du lita på att din tjänst alltid är tillgänglig med en garanterad driftsäkerhet på hela 99.99%. Microsoft 365 hette tidigare Office 365 och är samma som verktyg som förr fast med ännu mer funktionalitet.

Läs mer >>

Använd Wetransfer för att skicka stora filer

Använd Wetransfer om du behöver skicka stora filer!

Wetransfer är en gratis filöverföringstjänst som kan användas för att skicka stora filer. Det är möjligt att skicka upp till 2GB (2000 MB) i varje överföring. En av de främsta fördelarna med Wetransfer är att man kan skicka många olika filer i en omgång, både bilder och textfiler. Att dela upp sina filer och skicka i flera olika mail är ett minne blott. Det är dessutom väldigt enkelt att använda och perfekt om du behöver skicka material till oss!

Läs mer >>

5 tips vid uppstart av en ny hemsida - grafisk profil

5 tips vid uppstart av en ny hemsida

När man är i processen av en ny hemsida kan det vara en djungel att veta hur man vill att hemsidan ska se ut designmässigt samt vad den ska innehålla. Behöver du hjälp med vad som kan vara bra att tänka på vid uppstarten av en ny hemsida? Vi ger dig 5 enkla tips!

Läs mer >>

Woocommerce

WooCommerce - En av världens ledande plattformar för E-handel

Om du säljer produkter online så har du säkert hört talas om WooCommerce. Det är ett gratis plug-in som är kompatibelt med din Wordpress sida som du enkelt och säkert kan använda för att bedriva din e-handel. Med över 5 miljoner aktiva installationer så är WooCommerce ett av världens ledande plug-in för webshopar. Men varför är WooCommerce så populärt?

Läs mer >>

Google Search Console - Verktyg för sökmotoroptimering

Fördelar med Google Search Console

Google Search Console även kallat GSC är ett av Googles alla gratisverktyg. När det kommer till SEO (sökmotoroptimering) är GSC ett populärt verktyg att använda för att upptäcka problem på hemsidan samt se hur sidan presterar. Man kan bland annat se optimeringsmöjligheter för hemsidan samt hur besökare hittar till din sida via sökmotorn. Du kan med fördel koppla ihop GSC med Google Analytics (GA) så att informationen även hämtas direkt in i Google Analytics. Man kan också enkelt ladda ner statistiken i utförliga rapporter. Här presenteras några fördelar med att använda Google Search Console!

Läs mer >>

Gratis typsnitt för webben och för hemsidan - Google Fonts [2021]

Gratis typsnitt för webben - Google Fonts

Google Fonts är ett gratisverktyg från Google där du kan välja mellan över 1300 typsnitt för webben. Det är väldigt enkelt att testa olika typsnitt som du sedan kan ladda ner och använda för olika ändamål. Det finns en smidig sökfunktion som gör att du kan hitta precis det typsnittet som du vill använda. Du kan exempelvis sortera typsnitten efter stil, typsnittsfamilj eller språk. Det går att hitta allt från väldigt enkla stilar till typsnitt i skrivstil. Du har även möjligheten att skriva in en egen mening som sedan visas i de olika typsnitten. 

Läs mer >>

Svenskarnas internetvanor 2021

Svenskarnas internetvanor 2021

I slutet av oktober 2021 släppte Svenskarna och Internet sin årliga studie som handlar om svenskarnas internetvanor under 2021. Det är en omfattande rapport som täcker det mesta kring svenskarnas internetvanor. I detta blogginlägget presenteras intressanta delar av de resultat som rör statistik om internetanvändning, köp via e-handel och användning av sociala medier. Vill ni läsa hela rapporten hittar ni den här.

Läs mer >>


Kategorier

Sitekarta | © Intendit AB 2021
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida