5 tips för en lyckad E-handel

2022-09-29 -

E-handeln har verkligen blomstrat de senaste åren och är idag en väldigt viktig del av näringslivet. Möjligheten att kunna köpa och sälja produkter online underlättar både för konsument och leverantör. Svenskarna och internet uppger att 89 procent av befolkningen (16 år eller äldre) handlar på nätet år 2021. Ju fler företag som väljer att starta E-handel, desto svårare blir det att sticka ut. Här kommer 5 tips för hur du ska lyckas!

Fokus på användarupplevelsen

Användarvänligheten är en central del i att säkerställa att dina kunder får en trevlig upplevelse när dom besöker din E-handel. Se till att hemsidan laddas snabbt, har tydlig navigering och ger enkel åtkomst till produkter och tjänster. Se även till att utcheckningen fungerar som den ska, så att så få kunder som möjligt överger sin kundkorg.

Mobilvänlig E-handel

Mobiltelefonen är den digitala enhet som används allra mest. Därför bör du se till att din hemsida är mobilvänlig och responsiv för alla typer av skärmar. På så sätt förebygger du att besökare lämnar din hemsida i förtid eftersom att hemsidan inte är kompatibel med deras enhet. Säkerställ även att knappar och dylikt inte är för små eller överlappar varandra.

Fri frakt och rabatter

Rabatter och fri frakt är ett utmärkt sätt att öka engagemanget bland dina besökare. Tips! Visa “Belopp kvar till fri frakt” i varukorgen. Hur gör man? Ta gärna en titt på vår youtube-video om frakt.

Recensioner

Uppmuntra dina kunder att recensera företaget och produkterna. Bra recensioner är en av de mest effektiva metoderna när det kommer till att sälja produkter. Har ni nöjda kunder? Se till att visa det utåt!

5 tips för en lyckad e-handel

Se till att nya kunder hittar till din shop

Många företag lägger fullt fokus på att skapa en snygg och funktionell hemsida, men det skapar inget värde om hemsidan inte går att hitta på nätet. Se till att skapa ett skyltfönster online så att nya kunder kan upptäcka din hemsida.

Om oss

Intendit är en webbyrå som arbetar med digital annonsering, hemsidor och webshoppar. Vi är redo att skapa er framgång på nätet. Är du? Ta kontakt med oss!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Jag vill bli kontaktad via: