Elementor – En kraftfull hemsidebyggare

2023-08-03 -

Vad är Elementor? 

Elementor ett populärt plugin för WordPress som används av fler än 12 miljoner hemsidor. Det är en kraftfull hemsidebyggare som har förändrat sättet vi bygger och hanterar hemsidor på. Med sina intuitiva drag-and-drop-funktioner och en mängd anpassningsmöjligheter har Elementor tagit webbdesign till en helt ny nivå och gjort det till ett utmärkt verktyg för såväl nybörjare som erfarna utvecklare. Vilka fördelar finns det med att använda Elementor som hemsidebyggare?

Användarvänlighet

En av de mest framstående fördelarna med Elementor är dess användarvänlighet. Tidigare krävde webbdesign avancerad kodning, men med Elementor behöver du inte kunna kodning för att designa en webbplats. Du kan enkelt dra och släppa element som bilder, texter, knappar och andra widgets för att bygga upp din sida precis som du vill ha den. Är du en erfaren utvecklare är Elementor effektivt att använda och du kan även implementera kod för mer avancerad design och uppbyggnad.

Snabbhet & prestanda

En annan fördel med Elementor är dess snabbhet och prestanda. Det är ett lätthanterligt plugin som inte tynger ner din webbplats med onödig kod. Detta innebär att dina sidor laddas snabbt och ger en bättre användarupplevelse för besökarna.

Färdiga block & mallar

Elementor har ett stort bibliotek av färdiga mallar och block att använda. Detta sparar tid och ger dig inspiration när du skapar din hemsida.

Responsiv design

En annan viktig fördel med Elementor är dess responsiva designfunktioner. Att en hemsida är responsiv innebär att hemsidan automatiskt anpassar sig efter olika skärmstorlekar och enheter. Detta gör att besökare får en enhetlig upplevelse oavsett om den använder en dator, surfplatta eller mobil.

Uppdateras ständigt 

Med regelbundna uppdateringar och förbättringar håller Elementor sig alltid aktuellt och up to date. Det sker kontinuerligt uppdateringar som tar med sig nya spännande funktioner och förbättringar som i sin tur ger användarna ännu mer flexibilitet och kreativ frihet. 

Guider & support

Elementor är också känt för sitt aktiva samhälle av användare och utvecklare. Det finns en mängd resurser, guider och videor tillgängliga online. Elementor har även en supportfunktion som hjälper dig om du stöter på problem eller har frågor.

Elementor - En kraftfull hemsidebyggare för webdesign

Varför tycker vi att Elementor är bäst på marknaden?

1. Det är en effektiv hemsidebyggare med tydlig layout, vilket gör det smidigare för våra designers att snabbt kunna ta fram nya utseenden på hemsidor och anpassa utifrån kundens önskemål. 

2. Med Elementor bygger, designar och redigerar vi sidor i en visuell redigeringsfunktion vilket gör att  man enkelt se hur webbsidan kommer att se ut i realtid. Detta gör arbetet mer effektivt genom att man direkt kan se hur det kommer att se ut. Detta till skillnad från när man arbetar och designar genom back-end och inte ser förändringarna direkt. 

3. Elementor har responsiva designfunktioner. Detta gör att hemsidans design direkt optimeras för olika skärmstorlekar som dator, surfplatta och mobil. 

4. Det är enkelt för våra kunder att själva uppdatera sin hemsida i Elementor.

5. Man kan spara globala inställningar för färg- och typografi. Detta gör det enkelt att anpassa designen så att den blir enhetlig för hela webbplatsen på ett ställe. För att ändra färgen på en knapp eller rubrik behöver det endast göras på ett ställe, och ändringarna kommer automatiskt att uppdateras på alla sidor.

Vill du ha en snygg och modern hemsida som är enkel att uppdatera? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Jag vill bli kontaktad via: