Negativ SEO – Vad är det och varför bör du undvika det?

2023-04-04 -

I SEO-världen finns det två huvudsakliga tillvägagångssätt: white hat och black hat SEO. Det finns inte riktigt någon bra svensk översättning men det syftar till rekommenderade respektive manipulerande metoder för SEO. White hat SEO handlar om att följa etiska och hållbara metoder för att förbättra hemsidans synlighet i sökresultatet, medan black hat SEO innebär att man använder taktiker som strider mot sökmotorernas riktlinjer för att manipulera sökresultatet. Black hat SEO-metoder kan vara lockande att använda för att få snabba resultat, men de kommer med stora risker och kan i längden både skada hemsidans trovärdighet och rankning.

Vad är Black Hat SEO/Negativ SEO?

Black hat SEO innefattar metoder som bryter mot sökmotorernas riktlinjer och som används för att manipulera dess rankning. Dessa metoder är ofta fokuserade på att uppnå snabba resultat, oavsett de långsiktiga konsekvenserna.

Keyword stuffing – Hög sökordsdensitet

Keyword stuffing innebär att man lägger till ett stort antal sökord på en hemsida i ett försök att manipulera dess position i sökresultatet. Denna metoden innefattar i många fall att lägga till irrelevant eller lågkvalitativt innehåll på en sida enbart för att inkludera utvalda sökord många gånger.

Cloaking – Dolt innehåll

Cloaking innebär att visa annat innehåll för sökmotorer än för mänskliga besökare. Det kan till exempel innebära att man lägger in dold text på hemsidan, i samma färg som bakgrundsfärgen eller i ett väldigt litet typsnitt.

Negativ SEO - Black hat metoder

Länkfarmar

Länkfarmar är nätverk av hemsidor skapade enbart i syfte att skapa länkar till andra sidor. Dessa länkar är ofta av låg kvalitet och spammiga, och de kan på sikt skada din hemsidas rykte och ranking.

Sammanfattningsvis

Black hat SEO-metoder är frestande för dem som vill ha snabba resultat, men de kommer med stora risker och kan skada din hemsidan trovärdighet, både i Googles och besökarnas ögon. Fokusera istället på etiska och hållbara SEO-metoder som kommer att förbättra din webbplats ranking och synlighet på lång sikt. Genom att skapa högkvalitativt, relevant innehåll och bygga ett starkt nätverk av högkvalitativa länkar kan du förbättra din hemsidas SEO utan att ta till manipulerande SEO-metoder.

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Jag vill bli kontaktad via: