Olika betallösningar för E-handel

2023-01-19 -

Om du funderar på att starta en webshop och sälja produkter eller tjänster online så behöver du ha en fungerade betallösning. Betallösningar bör vara anpassad utifrån företagets tänkta målgrupp. Det ska vara smidigt och enkelt att genomföra en betalning så att man inte riskera att potentiella kunder lämnar sidan innan de slutfört betalningen. 

Det finns flera olika betallösningar och de vanligaste är betalning via kort eller faktura. Exempel på vanliga betalningssystem är Klarna, Swish, Paypal, Stripe och Nets. Olika betalsystem har i sin tur olika kostnader för betallösningen.

Kortbetalning

Kortbetalning har länge varit en av de vanligaste betallösningarna vid köp på internet. Genom kortbetalning betalar man direkt via sitt kontantkort eller kreditkort. Det finns både för- och nackdelar med kortbetalning. En fördel är att säljaren direkt får betalt för sin vara och en nackdel är att köparen måste betala för varan innan den mottagits.

Fakturabetalning

Fakturabetalning är också en vanlig betalningsmetod som gör det möjligt att få hem varan och betala för den i efterhand, till skillnad från kortbetalning. Fördelen med fakturabetalning är att det är ett säkert sätt för köparen att slippa betala innan varan har kommit. En nackdel med fakturabetalning är att det finns en risk för säljaren att köparen inte betalar varan. Det tar också tid för pengarna att nå säljaren när köparen har betalat.

Klarna

Klarna ebjuder deras hehetslösning Klarna Checkout. Genom Klarna Checkout kan dina kunder välja mellan att betala direkt, dela upp betalningen eller att få varan först och betala sen. Klarna erbjuder även enskilda tjänster om man är intresserad av en specifik lösning. 

Swish 

Swish möjliggör en smidig betalning för dina kunder. När någon swishar dig så kommer pengarna direkt in på kontot som du anslutit. Det är ett enkelt och smidigt betalningssätt som många är bekanta med. För att komma igång behöver du kontakta din bank och ansluta dig till tjänsten, i samband med detta får du även ett Swishnummer som är kopplat till ditt företagskonto.

betallösningar för e-handel

Paypal

Med hjälp av Paypal kan era kunder koppla sitt betalkort till ett konto hos Paypal.
Paypal är en mellanhand mellan betalare och mottagare och är ett säkert betalsätt. 

Stripe

Med Stripe kan du som företagsägare ta emot betalningar från kredit- och debitkort.
Stripe kan även möjliggöra betalning från mobile wallets. 

Nets

Använder du dig av Nets kan du erbjuda betalningsalternativ som fakturabetalning, kortbetalning, delbetalning och betalning via swish. Nets erbjuder även valutor som dina kunder känner igen – vilket gör att du kan välkomna kunder från hela världen. Nets Easy-checkout går även att anpassa efter din varumärkesprofil. 

Vi på Intendit arbetar med att skapa snygga och välfungerande webshopar i WordPress med hjälp av WooCommerce. När ni har skaffat de betallösningar ni vill använda så hjälper vi er med integreringen av betallösningen till webshopen.

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Jag vill bli kontaktad via: