Synas högre upp på Google – En enkel guide

2023-12-05 -

Att synas högre upp på Google är avgörande för att öka synligheten online. För att få en högre placering på Google finns det flera hundratals rankingfaktorer att optimera hemsidan mot. Här är några enkla och grundläggande tips för att optimera hemsidan för en bättre placering i sökresultatet.

Arbeta med innehållet

Optimera din webbplats med relevanta sökord i hemsidans texter, rubriker och interna länkar. Se till att innehållet på din webbplats sticker ut mot konkurrenternas webbplats, med mer relevant information, och att innehållet ger bättre svar på frågor besökare kan ha.

Meta-titel & meta-beskrivning

Skriv optimerade meta-titlar och beskrivningar för att öka chansen att bli indexerad. Det är meta-titeln och beskrivningen som syns på Google och som ska locka besökare att klicka in på just din hemsida framför konkurrenternas. En meta-titel bör vara max 60 tecken lång och en meta-beskrivning max 160 tecken lång för att den ska få plats i Googles sökresultat.

Öka antalet bakåtlänkar

Bakåtlänkar, eller ”backlinks” på engelska, är länkar som pekar från en annan webbplats till din egen. Kontakta dina leverantörer, samarbetspartners och liknande och fråga om det kan tänka sig att länka till din webbplats. Länkar från pålitliga och relevanta webbplatser kan öka din auktoritet och förbättra din position på Google.

Responsiv webbdesign

Responsiv design innebär att en webbplats är designad och utvecklad på ett sätt som gör att den automatiskt anpassar sig till olika skärmstorlekar och enheter. Oavsett om besökaren använder en dator, surfplatta eller mobiltelefon, kommer responsiv design att säkerställa att webbplatsen ser bra ut och fungerar optimalt på alla dessa enheter. Se till att din webbplats är användarvänlig på både datorer, surfplattor och mobila enheter.

Genom att följa dessa grundläggande steg kan du öka chanserna att synas högre upp på Google och locka mer trafik till din webbplats. Lycka till!

Synas högre på Google med SEO

Vi får dig att synas högre på Google!

Vill du få hjälp med att få hemsidan att synas högre på Google? Vi erbjuder sökmotoroptimering och optimerar din hemsida för att synas högre upp i Googles sökresultat. Kontakta oss för mer information!

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Jag vill bli kontaktad via: