Logotypen – Första intrycket av ditt företag

2021-04-17 -

Logotypen är hemsidans ansikte utåt och det första intrycket av ditt företag. Den ska kommunicera kvalitet och professionalitet inom branschen. Samtidigt ska den vara enkel, men även sticka ut från mängden, visa att ni är seriösa, och har en genomtänkt visuell grund som är lätt att komma ihåg. 

Logotypen kommer att ge företaget en igenkänningsfaktor och genom den kommer ni att bli granskade av omgivningen.

Att ta fram en ny logotyp kan vid första anblicken verka enkelt. Det är väl bara att rita en symbol och skriva till lite text, tänker säkert många. Men i det enkla ligger svårigheten. Det är viktigt att titta på hur marknaden och branschen ser ut och vilken målgrupp logotypen främst kommer att vända sig till.

Med några ingredienser så kommer ert företag ha ett försprång gentemot era konkurrenter och ni kommer att göra det betydligt lättare för nya kunder att välja just er. Vi ger er 5 punkter som garanterat kommer att hjälpa er en bra bit på vägen.

  1. Tänk på att en logotyp ska kunna användas överallt kopplat till företaget, på hemsidan, sociala medier, visitkort, arbetskläder, flaggor, broschyrer med mera.
  2. Om logon bara ska innehålla text så är det viktigt att tänka på läsbarheten. Har ni ett långt företagsnamn och slogan kan det bli plottrigt och svårläst, både på nära och långt håll.
  3. Lägger man till en symbol så kan den, tillsammans med texten, öka tydligheten. Undvik att ta med alltför för små detaljer.
  4. Symbolen kan vara både abstrakt och konkret. En enkel men bra lösning är att skapa en symbol med företagets initialer.
  5. Valet av färg och font ger intryck och förmedlar känslor. Båda ska väljas med stor omsorg. 
Logotypen är det första intrycket många får av ditt företag

Låt oss hjälpa dig

Vi har lång erfarenhet av logodesign och hjälper dig att ta fram den perfekta loggan för just ditt företag. Våra kreativa och duktiga grafiker hjälper dig från idé till färdig logotype utifrån målgrupp, bransch och dina önskemål. Färdig logotyp levereras i format anpassat för både tryck och digitalt.

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Jag vill bli kontaktad via: