Så skapar du en Google Business Profile

2023-05-25 -

Om du äger ett företag eller funderar på att starta ett så är det viktigt att ha en Google Business Profile. Det tillåter inte bara potentiella kunder att hitta och lära sig mer om ditt företag, utan det hjälper också till att förbättra din synlighet i Googles sökresultat. Vi har tidigare skrivit ett blogginlägg om Google Business Profile och dess fördelar, idag ska vi gå igenom hur du gör för att skapa din profil.

Vad är Google Business Profile?

Google Business Profile är en kostnadsfri tjänst för företag som vill synas bättre i Googles sökresultat och karttjänst. Det lämpar sig extra bra för dig som till exempel driver en butik och riktar dig till kunder i närområdet som kan besöka dig.

Guide för att skaffa en företagsprofil

Att skapa en Google Business Profile är en relativt enkel process som kan slutföras i några få steg. För att skapa Google My Business måste man först och främst ha ett befintligt Gmail-konto. Har du inget kan du skapa ett genom att klicka dig vidare till uppsättningen av ett Google-konto här.

Steg 1: Logga in

Gå till google.com/business, klicka på “logga in” och logga in med ditt gmail-konto.

Steg 2: Lägg till din företagsinformation

Nu ska du lägga in informationen som ska finnas i Google My Business, så som företagsnamn, adress, telefonnummer, webbadress och företagskategori. Sök på en kategori som ditt företag passar inom, om det inte finns som förslag testa en annan liknande kategori. Se till att informationen du lämnar är korrekt och uppdaterad.

Steg 3: Verifiera ditt företag

När du har lagt till din företagsinformation måste du verifiera ditt företag. Verifiering är viktigt för att säkerställa att ditt företag är legitimt och att informationen du lämnat är korrekt. Det finns flera sätt att verifiera ditt företag, till exempel via telefon, e-post eller vykort.

Så här skapar du en Google Business Profile

Steg 4: Färdigställ din profil

  • När ditt företag har verifierats kan du komplettera din profil genom att lägga till ytterligare information om ditt företag. Detta inkluderar:
    Använd högkvalitativa bilder
  • Skriv en informativ företagsbeskrivning
  • Inkludera dina öppettider och kontaktuppgifter
  • Svara på kundrecensioner
  • Uppdatera profilen frekvent och lägg upp erbjudanden

 

Att skapa och optimera din företagsprofil på Google är avgörande för att förbättra din synlighet online. Det är dessutom helt kostnadsfritt och ett utmärkt sätt att attrahera fler nya kunder.

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Jag vill bli kontaktad via: